2018 Faaliyet sezonun başlaması ile birlikte tempoyu arttıran bisikletçilerimiz Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Bisiklet Antrenörü Mutlu Erçevik yönetiminde hedef müsabakalar için hazırlıklarını sürdürüyor.

Sezona geçtiğimiz ay Antalya’da yapılan Granfondo yarışları ile başarılı bir giriş yapan sporcularımız Genç Erkeklerde Taha Taşdelen ile birincilik, Elit Erkeklerde de Sinan Kartal ile ikincilik Ömer Furkan Kurcak ile de 3.lüğü elde ederek sezon öncesi geçirdikleri başarılı hazırlık döneminin meyvelerini topladı.

Antrenör Mutlu Erçevik çalışmalar ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:  Sporcu performans gelişimine yönelik geçtiğimiz yıl başlattığımız çalışmaların meyvelerini toplamaya başladık. Yarışmacı sporcu sayımızın artışı ve sporcularımız arasındaki tatlı rekabet onların gelişimlerine önemli katkılar sağladı. Ayrıca antrenör olarak antrenmanlar ve yarışlarda onların arasında birlikte ter döküyor olmam sporcularımız için ekstra motivasyon kaynağı oluşturuyor. 

Sporcu sayımızda ciddi bir artış var.  İl genelinde 50 üzerinde yarışmacı sporcu var, programlı ve düzenli bir şekilde antrenmanlarını sürdüren yaklaşık 20 sporcumuz ise müsabakalara katılıyor ve ciddi performans seviyelerine ulaştılar.

Çok çeşitli antrenman rota alternatiflerine sahip olmamız İlimiz için büyük avantaj,  kuvvet çalışmalarımızda genelde Uçmakdere , Şarköy,  sürat ve dayanıklılığa yönelik çalışmalarımızı ise Çorlu ve Çerkezköy  rotalarını kullanıyoruz.  Bundan sonraki hedef yarışımız 15 Nisan’da  Marmaris Granfondo olacak. Sonrasında Türkiye Şampiyonası ve diğer federasyon faaliyetlerinde başarılı sonuçlar almayı hedefliyoruz dedi.