11-12 Yaş Türkiye Kısa Kulvar Şampiyonası 10-13 Mayıs tarihlerinde İstanbul Tozkoparan Yüzme havuzunda gerçekleştirildi. 4 gün süren müsabakalarda İlimizden katılan Tekirdağ Yüzme İhtisas Kulübü  sporcuları  8 altın madalya alarak Türkiye Şampiyonluğuna,3 bronz madalya ile Türkiye 2.liğine ,4 bronz madalya alarak Türkiye 3.lüğüne  imza atmayı başardı.

Tekirdağ Yüzme İhtisas Kulübü Yüzme Antrenörü Sinan SAYGI ve yüzücüler Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hazan Kadir KARDAŞ’ı makamında ziyaret ederek  4 gün boyunca mücadele ederek 11-12 Yaş Türkiye Kısa Kulvar Şampiyonasında elde ettikleri başarıları ve  mutlulukları paylaştılar.

 TEYİK Yüzme Antrenörü  SAYGI, ‘’Büyük bir başarıya imza atarken, tüm yarışlarında en iyi zamanlarını yüzerek; hedeflerimize ulaşma yolunda bize büyük umutlar verdiler. Ada Beril İşcan, Cansu Canki, Nehir Dönmez ve Pınar Dönmez’den oluşan bayrak takımımız son 3 sezondur geleneği bozmayarak, Türkiye’nin en iyi kulüplerini 2 kez geride bırakarak şampiyon oldu.Bireysel derecelerimizde aynı şekilde çok başarılı. Büyük hedefler ile çıktığımız bu yolda; bizi yanıltmayan ve azmini ortaya koyan sporcularımızı, her daim desteğini esirgemeyen velilerimizi ve bu başarıda emeği geçen tüm teknik ekibimizi kutluyorum’’şeklinde sözlerini ifade etti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hazan Kadir KARDAŞ,’’Büyük başarılar’a imza attığınızı görmek ilimiz adına gurur verici.Her birinizi azimli,kararlı ve başarılı çalışmalarınızdan ve Türkiye Kısa Kulvar Şampiyonasında gösterdiğiniz güçlü performanslarınızdan  dolayı  kutluyorum ‘’ diyerek  sporcuları tek tek tebrik etti.