Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan iş birliği protokolü kapsamında tüm yurtta uygulamaya konulan “Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi” 2018-2019 bilgilendirme toplantısı  Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde Spor Şube Müdürü Abdülkerim KASAP nezaretinde ilçe müdürlerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

 Proje hakkında ilçe müdürlerine detaylı bilgi veren Gençlik ve Spor Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Abdülkerim KASAP ,2018-2019 yılı içerisinde  Tekirdağ Merkez ve 11  ilçemizde okuyan ilkokul 3.sınıf öğrencilerimize yönelik olan bu projemizde, toplamda 14 bin 619 öğrenci taramadan geçeceğini belirtti.

Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan iş birliği protokolü kapsamında, hayata geçen ve Türk Spor tarihimizin en büyük alt yapı projelerinden biri olan bu proje ile İl geneli tespit edilen okullarda okuyan İlkokul 3. sınıf öğrencileri testlere tabii tutulup, yeni yeteneklerin Türk sporuna kazandırılması sağlanacaktır.