15 -19 Temmuz tarihlerinde İstanbul Yelken Kulübü ev sahipliğinde düzenlenen 12. Uluslararası İstanbul Optimist Haftası 6 ülkeden ve 18 kulüpten gelen 151 sporcunun katılımı ile gerçekleşti.

ISAF programında da yer alan 12. Uluslararası İstanbul Optimist Haftası’na (International Istanbul Optimist Sailing Week) Yunanistan (3), Hindistan (5), İsrail (8), Rusya (4), ABD (1) ve ev sahibi Türkiye’den toplam 151 sporcu katıldı.

Yarışlara Adana (4), ARM Urla (3), ERA Bodrum (1), İskenderun (4), MYK (21), KYK (3), FB (18), İYK(27), GS (10), Tekirdağ (11), MDYİK (7), Sinop Karadeniz (4), Pendik (10) ve Göcek Yat Yelken kulüpleri de 130 sporcu gönderdi. 

Tekirdağ yelken ihtisas kulübünden Optimist A takımı ve Optimist B takımı toplam 11 sporcusu ile katıldı.

15 Temmuz Salı günü açılış töreni ve kokteyle başladı. Katılan ülkeler ve yarışta görevli hakem ve juri heyeti tanıtıldı. 

151 tekne arasında yarışan Optimist A takımı sporcumuz Erdem Taşkoparan 1. günü 24. olarak kapatırken 2.günü 6. olarak bitirdi ve 3.günüde 6. olarak bitirirken genelde ilk 5 sporcuya ödül verildi ve Erdem Taşkoparan 5 puan farkla 5.liği kaçırdı.

151 tekne arasında yarışan Optimist A takımı sporcumuz Arda Ayyıldızbayraktar 1.günü genelde 14. ve juniorlar’da 3.olarak günü tamamladı. 2.günü genel klasmanda 19. ve juniorlar’da 3. olarak bitirirken 3.gün yapılan yarışlar sonucunda genelde 16. juniorlar’da 4. olarak bitirdi ve 3 puan farkla juniorlarda 3.olamayıp 4. olarak yarışları bitirdi.

151 Tekne arasında yarışan optimist A takımı sporcumuz Alev Erkan 1.günden itibaren derecesini koruyarak junior kızlarda 2. olarak dereceye girdi ve kupayı Tekirdağ getirdi.

BÜYÜK BİR HEDİYE İLE DÖNDÜK

Yarışın sponsorlarından olan OPTİ-X Firmasının 2 adet Optimist teknesi ödül töreninde çekilen kura
İle sahiplerine verildi ve bu kura sonucunda teknelerden birinin sahibi olduk.

Ödül töreninde yapılan kura çekimi sonucunda sporcumuz Yiğit UZUN şansı yakalayarak teknelerden birinin sahibi oldu ve Optimist teknesini ödül töreninden teslim aldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzce antrenör ve sporcularımızı tebrik eder başarılarının devamını dileriz.