15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ KAPSAMINDA SÜLEYMANPAŞA SAHİL DOLGU ALANINDA ANMA PROGRAMI...

İlimiz Valiliğince 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Süleymanpaşa sahil dolgu alanda anma programı düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve şehitlere dua edilerek devam etti.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip ERDOĞAN' ın 'Ulusa Sesleniş' konuşmasından sonra programda 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde çekilen fotoğraflar ve videolarda slayt şeklinde dev ekranlardan vatandaşlarımıza izletildi.

Süleymanpaşa Belediye Başkanımız Cüneyt YÜKSEL programda yaptığı açıklamasında, "Tam 4 yıl önce bugün 15 Temmuz akşamı Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Romanıyla bu büyük millet geride bıraktığı tüm gemileri yakarak ya istiklal ya ölüm demiştir. Milletimiz 15 Temmuz akşamı kendisini ve kendisinden sonra gelecek nesiller için bir varoluş mücadelesine girmiştir. FETÖ'cü asker kıyafetleri giymiş vatan hainlerinin yaptığı darbe girişimi aslında büyük çerçeveden bakıldığında bu toprak üstünde hesap yapanların istila girişimi olmuştur" dedi.

Sayın Valimiz Aziz Yıldırım ise, "Tüm dünya şunu bilmelidir ki büyük Türk Milleti nereden gelirse gelsin açıkça veya haince yapılan bütün saldırıları ve düşmanca kalkışmaları 15 Temmuz'da olduğu gibi daima ortadan kaldıracak inanç, cesaret, iman ve kararlılığa sahiptir" diye konuştu.

Süleymanpaşa Kaymakamımız Harun KAYA ise kürsüde selamlama konuşması yaparak Demokrasi ve Milli Birlik Günü "Kutlu olsun" dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından çeşitli şiirler okundu. Öğrencilerin okuduğu şiirler duygu dolu anlar yaşatarak büyük beğeni topladı. Program Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzce organize edilen ‘’15 Temmuz Demokrasi Koşusu’’ ödül töreninin ardından gece boyunca devam etti.