18 – 22 Ağustos 2014 tarihleri arasında İstanbul Yelken Kulübü ev sahipliğinde gerçekleştirilen İstanbul Ligi Yelken Yarışları’na 10 kulüp katıldı. Mücadelede Optimist sınıfında 68, Laser 4.7 sınıfında 38 sporcu kıyasıya yarıştı.

Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü’nün 16 sporcu ile mücadele verdiği yarışlarda 4 günün 3’ünde rüzgar esti, 1’inde pas geçti. Sonuçlara yapılan 8 yarış ile ulaşılabildi. Takımımızın bir hayli başarılı sonuçlar aldığı yarışlarda milli sporcumuz Ayşenur ORHAN iki yarışta 1.lik alarak genel sıralamada 5.liğe otururken, bayanlarda 1. olarak tamamladı. Arda AYYILDIZBAYRAKTAR Optimist Juniorlarda 2. olurken, peşinden gelen sporcumuz Meriç ERDAĞLI ise 4. oldu. Optimist Junior Kızlardaki temsilcimiz Alev ERKAN yine 1.liğini korudu. Optimist genel klasmanda mücadele veren madalya umudumuz Erdem TAŞKOPARAN bu sefer rüzgarın azizliğine uğrayarak 7.likte kaldı. 

Yarışlara kulüp tarafından yetişmeleri ve deneyim kazanmaları için alt yapıdan gönderilen sporculardan Laser 4.7 sınıfında Can TENEKECİ 13., Kaan Eren 14. olurken, Optimist sınıfında Doğukan Ayan 21., Can ÖZBİLEN 26., Ege GÜRTUNCA 32., Yiğit Uzun 37.,Ege Noyan TOPDEMİR 42., Emrah ARZIK 45., Ceren Düşünen 49., Sudem PEKGÖZ 54. Ve Melek PEHLİVANOĞLU 60. olmuşlardır. 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzce müsabakalarda yarışan antrenör ve sporcularımızı tebrik eder başarılarının devamını dileriz.