Cumhuriyet Kupası Yelken Yarışları 25 – 26 Ekim 2014 tarihlerinde İstanbul / Büyükçekmece’de gerçekleşti. Yarışmalara Beyoğlu Belediyesi Yelken Kulübü, Büyükçekmece Yelken Kulübü, İstanbul Yelken Kulübü ve Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü katılırken, mücadeleye İYK ve TYİK’nın sporcuları damga vurdu.

            Cumhuriyetin 91. Yılını kutlarken Büyükçekmece Yelken Kulübü’nün davetiyle özel bir yarışa katılan Optimist takımımız 27 sporcuyla iki gün boyunca mücadele verdiler. Toplamda 5 yarış üzerinden sonuç alınırken özellikle Pazar günü hava sıcaklığının 7 dereceye gerilemesi, rüzgar şiddetinin 25 deniz miline çıkması ve bu havada su üzerinde geçirilen 4 saat sporcuları bir hayli zorladı.

                Pazar günü Tekirdağ’ın iki büyük takımının hem karada hem denizde mücadelesi vardı. Tekirdağspor, Büyükçekmece ile maça çıkıp deplasmandan puanla dönerken, Tekirdağ Yelken’de kıyasıya mücadeleden 6 kupa kazanarak döndü. Yarışların ardından Pazar günü yapılan ödül töreninde sporcular, veliler, kulüp yöneticileri ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün hazır bulunurken, yarışıp başarılı olan sporcuların kupaları kendilerine takdim edildi.

                Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü adına yarışan sporcularımızdan, Alev Erkan Optimist Genel Klasmanda 2., Optimist Junior Kategorisi’nde 2. Olurken, Optimist Kızlar ve Optimist Junior Kızlar kategorisinde kulübümüzü 1.liğe taşıdı. Arda AYYILDIZBAYRAKTAR Optimist Genel Klasmanda 5. Olurken, bir diğer sporcumuz Ceren DÜŞÜNEN İse Junior Kızlar Kategorisinde 3.lüğe ulaştı. 

Mücadele veren diğer sporcularımız Optimist sınıfında şu dereceleri almışlardır. Meriç ERDAĞLI 6., Ege Noyan TOPDEMİR 11., Melek PEHLİVANOĞLU 13., Ataberk CANAZ 14., Ali Burak ÜNAL 20. ve Ege AYYILDIZBAYRAKTAR 22. olmuştur.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzce İlimize kupaları getiren ve yarışarak mücadele veren tüm optimistçilerimizi tebrik eder pruvalarının neta, rüzgarlarının kolayına olmasını dileriz.