ÖZEL SPORCUMUZ EMİRHAN AKÇAKOCA 3 ALTIN MADALYA,3 DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU VE DÜNYA REKORU İLE HEM İLİMİZİN HEM ÜLKEMİZİN GURURU OLDU.

SU-DS’nin (Dünya Down Sendromlular Spor Federasyonu) 2022 yılı faaliyet programında yer alan, Özel Sporcular Down Atletizm Dünya Şampiyonası Çekya’nın Nymburk şehrinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Şampiyonaya İlimizden katılarak hem ilimizi hem ülkemizi temsil eden
Down Atletizm Milli Takım sporcumuz Emirhan AKÇAKOCA,100 metreyi 14,35’lik derece ile koşarak Dünya Şampiyonası rekorunu kırmayı başararak Dünya Şampiyonu olarak tarihe adını yazdırdı.

Emirhan AKÇAKOCA ayrıca,1500 metre ve Uzun Atlamada Altın Madalya'yı elde etti. Dünya Şampiyonasının birinci gününde ise 2 altın ve 1 bronz madalya ile Şampiyonanın en fazla Altın Madalya kazanan sporcusu ünvanınıda elinde bulunduran AKÇAKOCA,ikinci günde verdiği mücadele de 5 Altın ve 1 Bronz Madalyanın sahibi olarak hem ilimizin hem de ülkemizin gururu oldu.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzce tarihi başarıya imza atarak ülkemiz adına bizleri onurlandıran Özel Sporcumuz Emirhan AKÇAKOCA’yı ve üzerinde emeği geçen Özel Sporcular Atletizm antrenörümüz Lokman ÖKSÜZ'ü tebrik ediyor,başarılarının daim olmasını temenni ediyoruz.