‘Antrenörlerimiz Engelleri Aşıyor' projesi ile engelli bireylerin sosyal yaşama bağımsız erişiminin sağlanması ve Paralimpik Oyunlar için altyapıyı oluşturacak sporcuların yetiştirilmesi hedefleniyor. 

Projede antrenör eğitimlerinin 25 Haziran 2014 tarihinde sona ermesiyle birlikte Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerince engelli çocuk ve gençlere yönelik Engelliler İl Spor Merkezleri açılmıştır. Bir spor dalında engelli çocuk ve gençlere yönelik İl Spor Merkezleri branşının açılabilmesi için bireysel sporlarda en az 4, takım sporlarında ise en az 5 kişinin başvurması yeterli olacaktır.

05-18 yaş arası engelli çocuk ve gençlerin başvurusu İl Spor Merkezleri faaliyeti içerisinde değerlendirilecek. 18 yaşın üstündeki engelli vatandaşların başvurusu ise Gençlik Hizmetleri Spor İl ve İlçe Müdürlükleri tarafından "Engelsiz Spor Merkezi" adı altında değerlendirilecek.  
Yapılan protokol gereğince engelli vatandaşlara hizmet veren illerdeki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı İl Müdürlükleri ile koordineli olarak, engelli vatandaşların spor tesislerinden faydalanması ve spor eğitimi verilmesi sağlanacaktır.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzce engelli vatandaşlarımızı engelliler İl Spor Merkezlerimizde spor yapmaya davet ediyoruz.Kayıt işlemlerine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
İletişim;
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü:0282 2612032 - 2612260

 

Kayıt başvuru linki - http://engelsizspor.sgm.gov.tr/Public/EngelliIller.aspx

Kayıt işlemleri aşağıdaki resimlerde adım adım anlatılmıştır;