Tekirdağ’lı Taekwondocularımız muhteşem bir başarıya imza attı.

‘’2.ETUPresidents Cup’’(Avrupa Taekwondo Federasyonu Bakanlık Kupası)27-30 Nisan tarihlerinde Yunanistan’ın Başkenti Atina’da gerçekleştirildi.

Yıldızlar,Gençler ve Büyüklerde ilk 4’e giren sporcuların ülkeleri adına Avrupa Şampiyonalarına doğrudan katılma hakkı elde edeceği turnuva Dünyada bu güne kadar ki en kalabalık turnuva olma özelliğine sahip oldu.51 ülkeden 394 takım ,7 milli takımdan 2200 sporcunun katıldığı organizasyona İlimizden 3 sporcu katıldı.

41 kg İdil ZAFER ilk turda güçlü Sırp rakibine son anda yenilerek elenirken , 47 kg Işıl ZAFER 1.,2. Turda ve Çeyrek Finalde Sırp rakibini yenerek final’e adım attı.Finalde Rus rakibiyle karşı karşıya gelen Taekwondocumuz çekişmeli mücadelenin ardından normal süresi berabere biten maçta altın vuruşta yenilerek Gümüş Madalya’nın sahibi oldu.

53 kg Oğuz TOKGÖZ ise 1.turda Yunan,2.turda Rus rakibini altın vuruşla yenmeyi başararak Yarı Finalde Yunan rakibini 6 sayı geriden son 15 sn aldığı puanlarla geçti ve finale çıktı.Finalde arka arkaya çıktığı zorlu maçların etkisiyle Rus rakibine yenilerek Gümüş Madalya aldı.

Taekwondo Antrenör’ü Oğuzhan TOKGÖZ yapmış olduğu açıklamada ‘’Anlatılmaz bir mutluluk içindeyim.Çok büyük bir iş başardık.İki sporcumuz ikinci olarak Macaristan da yapılacak Avrupa Şampiyonasına direkt katılım hakkı elde ettiler.Bu sayede milli takımımızda bu kilolarda bir fazla sporcu yarıştırabilecek.Oğuz Teog ’dan çıkarak maça gitti,Hem yüksek puan aldı hem de İlimizin 4.milli sporcu oldu.

Aileler Lütfen spor mu? /ders mi ? ikileminde kalmasınlar .İsteyince başarılamayacak engel yok,ikisi de oluyor.Işıl ise 3.defa mili olacak,artık milli takımda kalıcı olduğunu gösterdi.İnşallah Avrupa Şampiyonasında ikisini de kürsüde göreceğiz.’’şeklinde konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl müdürlüğümüzce taekwondocularımızı üstün başarılarından dolayı,emeği geçen antrenörleri ile birlikte kutluyor,başarılarının daim olmasını diliyoruz.