ZEKA KÜPLERİMİZ, "AVRUPA VE DÜNYA SATRANÇ MÜSABAKALARI" İÇİN BİLETİNİ ALDI.

Türkiye Satranç Federasyonu faaliyet programında yer alan 20-27 Ocak 2024 tarihleri arasında Antalya ilinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen "2024 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonasında" ilimizden 69 sporcumuz katıldı.
Şampiyonada zorlu mücadelenin ardından 4 sporcumuz ilk üçe, 2 sporcumuz ise milli takım havuzuna girmeye hak kazandı.

7 Yaş kızlar kategorisinde ilimizi temsil eden en küçük sporcularımızdan Kumsal İŞLEK Türkiye 3.sü olurken yine aynı kategoride Defne ESMEBAŞI Türkiye 4.sü , 9 yaş kızlar kategorisinde Elif Dila KEBİR Türkiye 3.sü, 13 yaş kızlar kategorisinde Zümral YAZICI Türkiye 3.sü,14 yaş kızlar kategorisinde Duru KURNAZ Türkiye 3.sü , 15 yaş genel kategoride Ege Yiğit ÇELİK Türkiye 6.sı olarak ilimizi gururlandırarak yurtdışında yapılacak olan "Avrupa ve Dünya Satranç Müsabakalarında" ülkemizi temsil etmeye hak kazandı.

Satranç İl Temsilcisi,Satranç Antrenörleri, Velileri ile Kupa ve madalyalarını alan zeka küplerimiz, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Ahmet ÜZGÜN'ü ziyaret ettiler.
Ziyarette başarı hikayelerini paylaşan sporcularımızı tebrik eden Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Ahmet ÜZGÜN, "Avrupa ve Dünya Satranç Müsabakalarında ilimizi ve ülkemizi temsil edeceksiniz.Sizi tebrik ediyor,başarılarınızın daim olmasını diliyorum. Sizinle gurur duyuyoruz. Üzerlerinizde emeği geçen antrenörlerimizi ve ailelerinizi de ayrıca kutluyorum."şeklinde sözlerini dile getirdi.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzce sporcularımızı kutluyor başarılarının devamını diliyoruz.