SUDAN İNSANİ YARDIM KAMPANYASI BAŞLADI.

20.11.2019




Tarihindeki en büyük sel felaketini yaşayan Sudan halkı için Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile insani yardım kampanyası başlatıldı. ‘Sudan Sel Felaketi Yardım Kampanyası’, AFAD koordinasyonunda yürütülüyor. Diğer kamu kurumları tarafından toplanan bağışlar, AFAD’ın açtığı kampanya hesaplarına yatırılıyor.
 
Siz de ‘Sudan’ yazıp 1866’ya göndererek selzedelere 10 TL katkıda bulunabilir, AFAD internet sitesi üzerinden istediğiniz tutarda bağış yapabilirsiniz.
 
SUDAN ACİL YARDIMINIZI BEKLİYOR
 
Coğrafya ve iklim etkilerinin, yetersiz altyapı ve yanlış yerleşimle birleşmesi, Sudan’ı zaman zaman ülke genelini kapsayan sellere maruz bırakıyor. Tarihinin en büyük sel felaketini yaşayan Sudan'a, AFAD koordinasyonu ile Türkiye el uzatıyor.
 
SUDAN TARİHİNİN EN BÜYÜK SEL FELAKETİ
 
Nil Nehri'nin taşması sonucu oluşan sel felaketi nedeniyle, Sudan’ın 16 eyaletinde yaklaşık 41 bin ev yıkıldı. Yaklaşık 400 bin kadar insan afetten doğrudan etkilendi. Sel, yaklaşık 65 bin aileyi acil yardıma muhtaç bıraktı. Afetzedeler, öncelikle barınma, sağlık, eğitim ve beslenme hizmetlerine ihtiyaç duyuyor.
 
SUDAN YARDIM ÇALIŞMALARI
 
AFAD, 2013 Ağustos’unda 320 bin kişinin etkilendiği sel sonrası bölgeye 15.5 ton insani yardım malzemesi gönderdi. Gönderilen malzemeler; cibinlik, çadır ve mutfak setinden oluşuyordu. 2016 Haziran’ında başlayan aşırı yağışlar sebebiyle ise Hartum’a 50 bin Euro nakdi yardım yapıldı.
 
AFAD, Haziran 2018’de bir gemi dolusu gıda malzemesini Sudan’a gönderdi. Türkiye’den yola çıkan gemi ile 10 bin ton buğdayı Sudanlılara ulaştırdı. Ayrıca bölgede elektrik sağlanması ve ulaştırma işlerinin yürütülebilmesi için tankerle 15 bin ton mazot ulaştırdı. AFAD, Eylül 2019’da ise paydaşları ile birlikte Sudan için yardım kampanyası başlattı.
 
AFAD’ın Sudan’a 6 yılda yaptığı insani yardımların tutarı, 14.4 milyon USD’yi aştı.
 
SİZ NE YAPABİLİRSİNİZ?
 

Siz de ‘Sudan’ yazıp 1866’ya göndererek afetzedelere 10 TL katkıda bulunabilir ya da AFAD internet sitesi üzerinden kredi kartınızla istediğiniz miktarda bağış yapabilirsiniz.

                                                                      
   https://www.afad.gov.tr/sudan-yardim-kampanyasi detayları için TIKLAYINIZ.