Ülkemiz, doğal zenginlikler ile dolu orman ekosistemlerine sahip olup bu güzellikleri koruma kadına hepimize büyük sorumluluklar düşmektedir. Doğal yaşam alanlarını koruma çalışmalarına destek olmak,  ağaç  dikme  etkinliklerine  katılmak  veya  doğada  geçirdiğimiz  zamanlarda  çevremizi temizlemek  bu  sorumluluğumuzda  atılacak  etkili  adımlardandır. 

  Orman  temizliği  yapmak  sadece çevremizi güzelleştirmekle kalmaz, aynı zamanda doğal yaşam alanlarını korumamıza da yardımcı olur. Bilinçli  bir  toplum  olmak,  ormanlarımıza  sahip  çıkmak,  sadece  doğaya  değil  kendimize de yapacağımız  en  büyük  iyiliklerden  biridir. 

  Bu  iyilik  etrafında,  Bakanlığımız  ile  Tarım  ve  Orman Bakanlığı iş birliğinde ülkemizin dört bir yanında yer alan gönüllülerimizle birlikte ormanda vakit geçirmek, doğal yaşam alanları hakkında farkındalık oluşturmak ve çevre temizliği yapmak üzere 81 ilde eş  zamanlı  olarak ilimizde de Atatürk Kent Ormanında  20  Ekim  2024  Pazar  günü  saat  11:00'de  "Ormanlar  İçin  El  Ele"  etkinliği düzenlenecektir. (Etkinliğe tüm halkımız davetlidir.)