2018 Yılı Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği final maçları ve kupa madalya töreni 11 Mayıs Cuma  günü Atatürk  Spor Salonunda yüzlerce çocuk ve ailelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği Ödül Töreni ve Final Programı’na İl Milli Eğitim Müdürü Ersan ULUSAN, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hazan Kadir KARDAŞ, Çalışma ve İş Kurumu il Müdürü Yaşar ESEN, protokol mensupları, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Şenliğe katılan çocuklar'ın  unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunlardan biri olan mendil kapmaca finali'nin ilk start'ını  Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Ersan ULUSAN ve Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hazan Kadir KARDAŞ  verdi

İl Milli Eğitim Müdürü Ersan ULUSAN Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği Ödül Töreni ve Final Programı’nda yaptığı konuşmada;

........2 Nisan 2018 tarihinde Süleymanpaşa ilçemizde başlayan; Mendil Kapmaca, Kaleli Yakan Top ve Sek Sek oyunlarında 36 okul;1056 öğrenci 22 kategoride 162 müsabakada yer alarak yarışmışlardır. Bu yarışmalar sonucunda bu gün sevgili öğrencilerimizin oluşturduğu 60 takıma ödüllerini vereceğiz. “Spor müsabakalarında kaybeden yoktur, spor yapan kazanır.”sözleriyle ifade etti.

Final sonunda gerçekleştirilen muhteşem seramoni'nin ardından  dereceye girenlere kupa ve madalyalar Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Ersan ULUSAN ,Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hazan Kadir KARDAŞ,Spor Şube Müdürü Abdülkerim KASAP, İl Koordinatörü Mediha AKYURT  ve diğer yetkililer tarafından takdim edildi.