19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA,GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI'NIN 103. YIL DÖNÜMÜ KUTLAMALARI AMFİ TİYATRO' DA BÜYÜK BİR COŞKU İLE DEVAM ETTİ.

Kutlama programı; Tekirdağ Valimiz Sayın Aziz YILDIRIM ’a, Tekirdağ Gençliği adına; gençliğin ulusumuza ve Sayın Cumhurbaşkanımıza bağlılığını ve Cumhuriyetimizin yılmaz bekçileri olduğunu ifade eden bayrağın ve çiçeğin sunulmasıyla başladı.Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmak üzere kürsüde yer alan Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Ahmet ÜZGÜN :“ Sevgili Gençler; 19 Mayıs'ın içerdiği derin mananın idraki içinde, ecdadımızın emaneti olan, sınırlarının şehit kanlarıyla çizildiği bu vatanı daima koruyacağınıza, bizi biz yapan değer, ilke ve hasletlere sonuna kadar sahip çıkacağınıza güvenimiz tamdır.

Geleceğin devlet yöneticileri, eğitimcileri, bilim adamları, sanatçıları ve diğer meslek temsilcileri olarak ülkemizi, bilimde, fende, ekonomide, uluslararası ilişkilerde, kültür ve sanatta, eğitimde, sporda elde edeceğiniz başarılarla taçlandıracağınıza yürekten inanıyoruz.” şeklinde duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Ahmet ÜZGÜN’ün konuşmasının ardından öğrenciler tarafından “Gençliğe Hitabe” ve şiirler okundu.

Ardından Beden Eğitimi Öğretmeni Faruk Esen yönetiminde sporculara ve öğrencilere “Şeref Çağrısında” bulunuldu.

Müzik Öğretmeni, Orkestra Şefi Bilgünay ERBAŞ yönetiminde Yahya Kemal Beyatlı Güzel Sanatlar Lisesi koro ve orkestrası tarafından hazırlanan “19 Mayıs Gençlik Konseri” sunuldu.

Konserin ardından Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz Jimnastik Ekibi, Karate Takımı ve Taekwan-do Takımının alkışlarla sahne aldığı gösteriler yoğun ilgi gördü.

Spor gösterilerinin ardından Halk Oyunları Ekibi, halk oyunları gösterileri gerçekleştirildi. Sonrasında ilimizde ulusal ve uluslararası düzeyde düzenlenen spor müsabakalarında dereceye giren sporculara ve Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle ilimiz genelinde ortaöğretim öğrencileri arasında düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri, Tekirdağ Valimiz Sayın Aziz YILDIRIM ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Ödüllerin verilmesinin ardından tören sona erdi.