Dünyanın en önemli spor organizasyonlarından biri olan ''23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’' 18-30 Temmuz tarihleri arasında (Deaflympics sporcunun yer alarak 2017’de ev sahipliği yaptığı  Samsunda 97 ülkenin sporcusu ile  bu yıl birbirinden önemli şampiyonalara sahne almaya devam ediyor.

BİNLERCE SPORCU BU YAZ SAMSUN’DA BİR ARAYA GELDİ

Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları 19 Mayıs Stadyumu'nda yapılan açılış seremonisi ile start aldı. 33 bin 919 seyirci kapasiteli stadyumu sporcular, görevliler ve vatandaşlar hınca hınç doldurdu. Tribünlerde renkli görüntüler oluştu.

97 ülkeden, 21 branşta, 3 bin 148 sporcunun mücadele edeceği 23'üncü Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları açılış programında ilk olarak halkoyunu ve ritim gösterisi yapıldı. Açılış programı ülkelerin alfebetik sırasına göre sporcuların geçit töreni ile başladı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzce  dünyanın en büyük üçüncü spor organizasyonu olan İşitme Engelliler Olimpiyatlarında ülkemizi temsil edecek olan ay yıldızlı sporcumuz  OĞUZHAN GENÇ 'e ve tüm milli takımımıza başarılar diliyoruz.